2022-03-04 15:09:00• hírek • közlemény

Szócsata, forradalmi SLAM Poetry

március 15

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Nest közös szervezésében március 15-én, 18.30 órai kezdettel a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarán egy forradalmi slam poetry előadással tiszteleg az 1948-as forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Egyenlőség, szabadság, testvériség
174 évvel ezelőtt egy maroknyi ifjú az elnyomás ellen ezen jelszavakkal a nemzeti szuverenitás és a polgári átalakulás után áhítozva indították útjára mozgalmukat. A csend zajjá lett, a némaság hanggá alakult, a megtűrést pedig forradalom váltotta fel.


A forradalom ma is köztünk van!
Az eszközök változnak, de az értékek ugyanazok maradnak. A forradalmi megemlékezésen szavakkal és mondatokkal folyik a harc a szabadságért. Bara Tamás, Demeter Ferenc, Kádár Zoltán János és Kántor Zsolt slam költeményekbe szedve tolmácsolják a szabadság örök érvényű egyetemes jelleggel bíró üzenetét.


Van szabad szó, mondd ki!
Az előadást követően a Szócsata 20.00 órától Red Hat Yardban folytatódik, ahol egy izgalmasnak ígérkező Slam Poetry Open Mic során bárki mikrofont ragadhat és megoszthatja a nagyközönséggel gondolatait.


Az Open Mic-ra jelentkezni a Nest Facebook vagy Instagram oldalán üzenetben vagy a helyszínen személyesen lehet.


A Szócsata, forradalmi slam poetry Facebook-eseménye: https://bit.ly/3HBCJ01

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: